Leo Vroman Tekenaar

Leo Vroman is in Nederland vooral bekend als dichter ('Liever heimwee dan Holland'). Maar hij heeft ook zijn hele leven getekend. Net als zijn poëzie ontvouwt hij in zijn tekeningen een volstrekt eigen beeldtaal waarbij zijn liefdevolle verwondering over het leven voorop staat. Ter gelegenheid van zijn vijfennegentigste verjaardag op 10 april 2010 is het boek Leo Vroman Tekenaar verschenen. 

Het werk van Vroman is in alle opzichten rijk, met een grote diversiteit in beeld en techniek: cartoons, strips, zelfportretten, tekeningen uit zijn kampdagboek, geïllustreerde gedichten, vluchtige krabbels voor zijn vrouw Tineke, computertekeningen en de complexe 'subway drawings' die hij tijdens zijn dagelijkse reis van en naar de universiteit in New York maakte. Het is een verrassend, speels, maar ook ontroerend boek. Een boek dat recht doet aan de sprankelende veelzijdigheid van Vroman. Een bladerboek waarbij de beelden het verhaal vertellen.

Wilt u verzekerd zijn van een exemplaar, dan kunt u deze bijzondere uitgave bestellen door overmaking van Euro 35.- op Triodos 2121.06.538 ten name van Uitgeverij Weesperzijde onder vermelding van 'Leo Vroman Tekenaar'. Dit bedrag is inclusief verzendkosten (vergeet niet uw naam en adresgegevens te vermelden).