Signaal. De beeldende kunst van Louis van Gasteren

Tom Rooduijn

Louis van Gasteren werd vooral bekend als filmer/documentairemaker. Hij is op dat vlak nog steeds actief: op 20 november ging zijn meest recente film Nema Aviona na Zagreb in Eye in première. Maar Van Gasteren manifesteerde zich ook regelmatig als beeldend kunstenaar. Ter gelegenheid van zijn 90ste verjaardag verschijnt nu voor het eerst een publicatie over zijn beeldende kunst. In zijn beeldende kunst-werk, dat bijna een halve eeuw omvat, is een volstrekt authentieke lijn te bespeuren. Van de geknoopte breinaald in 1947 tot de grote waterprojecten in de jaren tachtig en negentig: ze dragen het onmiskenbare stempel van een onderzoeker naar beweging, materie en de menselijke soort. Bovenal lopen de werken vooruit op, of becommentariëren ze de tijd waarin ze zijn gemaakt – waarmee dit oeuvre naadloos aansluit bij het cinematografische werk van de maker. In het boek wordt een twaalftal kunstprojecten uitvoerig belicht. Het essay is van Tom Rooduijn en het voorwoord van H.J.A. Hofland.

Het boek kost € 39,- en is vanaf nu in de boekhandel verkrijgbaar. U kunt het boek ook bestellen bij de Uitgeverij door € 39,- (inclusief portokosten binnen Nederland) over te maken op rekening 2121.06.538 onder vermelding van Signaal. Vergeet niet uw naam en adres te vermelden.

160 pagina’s
gebonden
24 x 34 cm

ISBN 978-94-90647-00-1

Signaal. De Beeldende kunst van Louis van Gasteren is tot stand gekomen dankzij de steun van Louis’ crowd: vrienden en relaties van Louis van Gasteren, Gemeente Amsterdam, Höcker Advocaten, Jaap Danhof, Jeroen Loeffen en Karin Acket, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, NAHV Accountants BV, Nienke Huizinga Boekproductie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Puntspatie [bno] grafische vormgeving, Spectrum Film, Stichting dr Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds, Stichting Weesperzijde, Tom Rooduijn en Van der Steenhoven advocaten.

Uitgeverij Weesperzijde

Uitgeverij Weesperzijde werd in 2010 opgericht om in boekvorm een blijvende herinnering aan bijzondere exposities van Galerie Weesperzijde te kunnen realiseren. Hier vindt u onze uitgaven op dit gebied.
In 2013 breiden wij ons fonds uit met literatuur. Om tegen de tijdgeest in een rustpunt te bieden en de waan van de dag aan anderen te laten, specialiseren we ons in het uitbrengen van de backlist van gevestigde auteurs. Hier vindt u onze eerste uitgaven op dit gebied. Ook verkrijgbaar als e-books!