De leesclub

Renate Dorrestein

Zeven montere dames van middelbare leeftijd vormen een leesclub. Met z’n allen verheugen ze zich op een literaire cruise in de Schotse wateren, onder leiding van hun lievelingsauteur Gideon de Wit.

Maar ze lijden al binnen een paar uur schipbreuk en bovendien blijkt de geadoreerde schrijver een blaaskaak. Alles loopt totaal in het honderd en de leesclub zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden. ‘We hebben geen enkele reden om te ontkennen dat we Gideon de Wit om het leven hebben gebracht. Maar om het nu direct moord te noemen...’ Met leesdossier én reistips!

Genomineerd voor de Boek-delen Prijs 2011

De pers over De leesclub:

‘Renate Dorrestein neemt wraak op testosteronproza.’
nrc Handelsblad

‘Dorrestein is enorm op dreef wanneer ze de poeha waarmee veel schrijvers zich omringen, genadeloos laat doorprikken door haar goedgebekte vertelster.’
Boek

‘Een aaneenschakeling van komische scènes. Wat zal Dorrestein een plezier hebben gehad met het schrijven van dit boek.’
Friesch Dagblad

‘Dorrestein maakte van haar nieuwe roman een klassieke whodunnit en gaf de heerlijke personages een flinke dosis zelfspot en humor mee.’
Jan

 

ISBN 978-94-90647-16-2
Uitgeverij Weesperzijde
Ook verkrijgbaar als e-book

Ga naar uw eigen boekhandel of bestel:
Paperback € 15,-


Renate Dorrestein debuteerde in 1983 met de roman Buitenstaanders en publiceerde daarna bijna jaarlijks een nieuwe titel. Haar werk is bekroond, verfilmd en in vijftien talen vertaald. Uitgeverij Weesperzijde publiceert 15 hoogtepunten uit haar oeuvre.