Het Hemelse Gerecht

Renate Dorrestein

Twee zusters, één man. Verder doen Ange en Irthe wat vrouwen sinds de dageraad der schepping doen: zij zorgen ervoor dat de mens kan eten. In hun restaurant koken ze de sterren van de hemel.

Maar het is eten of gegeten worden. Wanneer hun man hen wil verlaten, worden de zusters gedwongen tot iets waarvan de meeste vrouwen slechts dromen. Ze laten hem niet gaan. Ze houden hem. Op water en brood op zolder.

Genomineerd voor de Publieksprijs voor het Nederlandse Boek 1992

De pers over Het Hemelse Gerecht:

‘Niet te versmaden Hollandse Horror.’
De Gooi- en Eemlander

‘Absurde wendingen, dramatische ontwikkelingen: met Het hemelse gerecht bereikt Renate Dorrestein een nieuw hoogtepunt.’
De Gelderlander

‘Ondanks de schijnbaar zo luchtige stijl wordt de lezer meedogenloos bij de nekharen gepakt en gedwongen tot de laatste pagina getuige te zijn van al het verschrikkelijke dat afgeroepen kan worden door één enkele, trouweloze man.’
Elle

Het hemelse gerecht bewijst opnieuw het talent van deze eigenzinnige schrijfster.’
HN Magazine

 

ISBN 978-94-90647-32-2
Uitgeverij Weesperzijde
Ook verkrijgbaar als e-book

Ga naar uw eigen boekhandel of bestel:
Paperback €18,95


Renate Dorrestein debuteerde in 1983 met de roman Buitenstaanders en publiceerde daarna bijna jaarlijks een nieuwe titel. Haar werk is bekroond, verfilmd en in vijftien talen vertaald. Uitgeverij Weesperzijde publiceert 15 hoogtepunten uit haar oeuvre.