Zonder genade

Renate Dorrestein

Zonder genade

Jem is vijftien en voor het eerst verliefd. Zijn hele toekomst ligt nog voor hem als hij op een avond in een discotheek wordt doodgeschoten. Vanaf dat moment belanden zijn ouders in een nachtmerrie waaraan geen einde lijkt te komen.

In een poging de vroegere passie van hun huwelijk te hervinden, gaan ze er samen een weekend tussenuit. Maar er wacht hen allerminst een idylle. Opnieuw belanden ze in de duistere wereld die Jem heeft verzwolgen.

Genomineerd voor de AKO Literatuur Prijs 2003

De pers over Zonder genade:

‘Net als Thomas Rosenboom verstaat Dorrestein de kunst om naar een catastrofe toe te werken, om haar lezers steeds opnieuw te laten huiveren.’
nrc Handelsblad

‘Alleen in de jungle van het leven. Deze geëngageerde roman doet de adem stokken.’
Gooi- en Eemlander

‘Om maar met de deur in huis te vallen: Zonder genade is meesterlijk. En een echte pageturner. Het is een rijk, vol boek, geraffineerd van opzet, speels maar met het mes op tafel.’
Elsevier

‘Proza dat stáát als een fraai gebouwd huis.’
Het Parool

 

ISBN 978-94-90647-10-0
Uitgeverij Weesperzijde
Ook verkrijgbaar als e-book

Ga naar uw eigen boekhandel of bestel:
Paperback €18,95

 


Renate Dorrestein debuteerde in 1983 met de roman Buitenstaanders en publiceerde daarna bijna jaarlijks een nieuwe titel. Haar werk is bekroond, verfilmd en in vijftien talen vertaald. Uitgeverij Weesperzijde publiceert 15 hoogtepunten uit haar oeuvre.